Міноборони Німеччини перепросило за нацистську форму в Instagram як приклад «ретромоди»

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Зображення уніформи зі свастикою опублікували в Instagram-stories міністерства оборони Німеччини із підписом «Також мода — це аспект. На сьогоднішній день існують елементи стилю високої моди у військовому стилі». Про це повідомляє СNN.

На урядовій пресконференції в Берліні речник міноборони Крістіан Тільс заявив, що це «неприпустима помилка», за яку міністерство «просить вибачення».

Він пояснив, що розмовляв із працівником, який розмістив зображення, і дорікав йому. Речник також визнав, що цей інцидент завдав шкоди репутації німецьких військових і заявив, що пост викликав «неабияке роздратування».

За даними німецького міністерства оборони, пресслужба німецьких збройних сил зробила серію фотографій у музеї військової історії в Дрездені. Одне із зображень було уніформою у фільмі «Валькірія».

Німецькі військові вибачилися за інцидент у Twitter, заявивши, що «будь-який екстремізм — це абсолютно не Бундесвер».

«Намір полягав у тому, щоб показати фоторепортаж про багатовіковий вплив уніформи на моду. На жаль, ми помилково опублікували це через велику кількість фотографій. Звісно, усього цього не мало статися. Зараз ми розслідуємо, що пішло не так і як ми можемо запобігти цьому в майбутньому», — написали військові у Twitter.