Лукашенко просить у Росії нову зброю. Сторони домовилися збільшити кількість військових навчань

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко провів зустріч у Мінську з делегацією Міноборони Росії і очільником відомства Сергієм Шойгу. Лукашенко просить у Росії зброю і пропонує збільшити кількість спільних військових навчань. Шойгу обіцяє «підтягнути» в цьому питанні.

Про це повідомляє держагенція БелТА.

«Ми домовилися з президентом Росії, що нам треба продовжити навчання на території Білорусі «Словʼянське братерство», які проходять під Брестом [...]. Треба подумати про другий етап навчань та інші навчання, виробити план, не озираючись на всі боки, хто нам і що скаже [...]. Я також просив президента Росії про деякі типи озброєнь. Сказав йому, що, коли ви приїдете, ми подивимося, що нам і де треба реально зміцнити в плані союзної держави», — сказав Лукашенко, але не уточнив, про яку зброю йшлося.

Шойгу заявив, що у білоруських і російських військових було заплановано близько 130 спільних навчань, зустрічей і засідань як в двосторонньому форматі, так і на міжнародних майданчиках.

«На жаль, програму виконали тільки на 30%. Нам треба до кінця року вийти хоча б на 70%. А для цього треба ущільнюватися і проводити другий етап навчання, які йдуть зараз. У жовтні у нас будуть такі навчання», — сказав російський міністр.

У той же час прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що Лукашенко на зустрічі з Володимиром Путіним не просив про постачання озброєння і це питання не піднімалося. Як повідомляє ТАСС, лідери обговорювали співпрацю по лінії військово-промислового комплексу.