Росія анонсувала ще одні військові навчання з Білоруссю та низкою інших країн

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Росія анонсувала ще одні військові навчання з Білоруссю та низкою інших країн

mil.ru

Міністерство оборони Росії анонсувало нові спільні навчання з Білоруссю, «Непорушне братерство — 2020».

Про це повідомили в Департаменті інформації та масових комунікацій Міноборони РФ.

Як зазначається, командно-штабні навчання з миротворчими силами ОДКБ (Організація договору про колективну безпеку) відбудуться 12—16 жовтня на полігоні Лосвіда в Білорусі.

У навчаннях візьмуть участь підрозділи від шести держав-членів ОДКБ — Росії, Білорусі, Вірменії, Казахстану, Киргизії та Таджикистану, які відпрацьовуватимуть питання підготовки та ведення миротворчої операції.

  • 14 вересня на полігоні Брестський у Білорусі стартував перший етап спільних білорусько-російських тактичних навчань «Словʼянське братерство — 2020». За даними Міноборони РФ, від російської сторони в заході беруть участь підрозділи гвардійського десантно-штурмового полку Псковського гвардійського зʼєднання ВДВ. Завершення першого етапу навчань заплановане на 25 вересня.
  • Сербія вирішила скасувати участь у спільних навчаннях із Білоруссю та Росією. Також сербський уряд вирішив призупинити всі спільні з іншими країнами військові навчання на найближчі пів року.
  • У Білорусі з 9 серпня тривають протести проти переобрання президентом Олександра Лукашенка. Люди вимагають перевиборів, звільнення всіх політичних вʼязнів, покарання для силовиків і, найголовніше, відставки Лукашенка.