Лукашенко відреагував на постанову Верховної Ради про події у Білорусі, звинувативши українську владу в «політичному авантюризмі»

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Лукашенко відреагував на постанову Верховної Ради про події у Білорусі, звинувативши українську владу в «політичному авантюризмі»

Valery Sharifulin / TASS / Getty Images

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко звинуватив українську владу у «продажній риториці» та «політичному авантюризмі».

Про це він заявив під час зустрічі з політичним активом країни, повідомляє БелТА.

«Важливе завдання — за політичними авантюрами і продажною риторикою постійно мінливих еліт не втратити братський народ України», — сказав Лукашенко.

На його думку, можна виправити стан дипломатичних відносин, економіки, товарообігу.

«Але духовний звʼязок наших народів не повинен дати тріщину», — наголосив він.

  • У Білорусі з 9 серпня тривають протести проти переобрання президентом Олександра Лукашенка. Правоохоронці вбили кількох протестувальників, побили сотні і затримали тисячі осіб. Білоруси вимагають перевиборів, звільнення всіх політичних вʼязнів, покарання для силовиків і, найголовніше, відставки Лукашенка.
  • Президент Володимир Зеленський прокоментував протести в Білорусі, які вважає ненасильницькою війною за свободу і демократію. На його переконання, якщо режим самопроголошеного президента Олександра Лукашенка не піде на діалог з народом, Білорусь може отримати «щось на зразок Майдану».
  • Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що міждержавні відносини України та Білорусі припинені.
  • Верховна Рада на засіданні 15 вересня підтримала постанову щодо подій в Білорусі, в якій визнала, що президентські вибори там не були ні вільними, ні чесними. Заяву підтримали 228 народних депутатів.