Spotify звинуватив Apple в антиконкурентній поведінці через випуск єдиної підписки One

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Стримінговий сервіс Spotify закликає антимонопольні органи вжити заходів щодо компанії Apple через запуск єдиної підписки на свої сервіси Apple One, яку представили 15 вересня. Spotify звинувачує Apple у неконкурентній поведінці.

Про це повідомляє The Verge із посиланням на заяву Spotify.

У Spotify стверджують, що Apple використовує своє «домінантне становище» в індустрії та змушує користувачів робити вибір на користь своїх продуктів. «Це завдасть непоправної шкоди спільноті розробників і поставить під загрозу загальну свободу слухати, вчитися, творити і спілкуватися», — сказано в заяві.

У Spotify вважають, що Apple використовує «на всю свою рекламну міць», щоб придушити конкурентів.

В Apple відповіли, що клієнти самі можуть вибирати сервіси і додатки, натякаючи, що звинувачення Spotify безпідставні. «Ми представляємо Apple One, тому що це вигідно для користувачів і це простий спосіб отримати доступ до всього спектру послуг Apple», — заявили в компанії.

  • Spotify вже звинувачував Apple в неконкурентній поведінці. У 2019 році Spotify звернувся до Європейської комісії, стверджуючи, що компанія надає величезну перевагу своєму продукту Apple Music перед конкурентами в App Store.
  • 15 вересня Apple презентувала серію нових смарт-годинників iPad Air четвертого покоління, операційну систему для гаджетів iOS 14 і єдину підписку Apple One, яка включає всі сервіси: Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade, iCloud тощо.