На щорічній осінній презентації Apple презентували нові смарт-годинники, iPad та iOS 14. Про новий iPhone поки ні слова

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
На щорічній осінній презентації Apple презентували нові смарт-годинники, iPad та iOS 14. Про новий iPhone поки ні слова

Apple

Сьогодні технологічна компанія Apple презентувала серію нових смарт-годинників, iPad Air четвертого покоління, операційну систему для гаджетів iOS 14 і єдину підписку Apple One, яка включає всі сервіси: Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade, iCloud тощо. Про новий iPhone поки не говорили ні слова — вихід смартфонів відклали через пандемію коронавірусу.

Презентацію провели в онлайні.

Apple Watch Series 6

Нова серія смарт-годинників Apple Watch Series 6 з операційною системою watchOS 7 здатна вимірювати рівень кисню в крові за допомогою червоного та інфрачервоного світла. Як зазначає The Verge, Apple співпрацює з масштабним медичним дослідженням щодо виявлення коронавірусу через оцінку насиченості крові киснем.

Годинники оснащені новим процесором та збільшеною батареєю, більш ніж удвічі яскравішим дисплеєм, який дає більше можливостей порівняно з попередньою серією. Також годинники матимуть датчик для надточного вимірювання висоти й чип U1, який вперше з’явився в iPhone 11. У смартфоні чип працював наче «Bluetooth на стероїдах», як його описували Wired. Яке його призначення в годиннику — наразі невідомо.

Ще однією новинкою стала опція Family Setup, яка дозволяє батькам встановлювати обмеження щодо можливості зв’язку дітей зі смарт-годинника, бачити їх місцеперебування тощо. Це буде доступно для моделей з мобільним зв’язком.

Ціни на Apple Watch Series 6 стартують з $399.

iPad Air

Apple презентувала нову серію iPad Air, дуже схожих на iPad Pro. Планшет виглядає як оновлення дизайну iPad Pro — він матиме збільшений до 10,9″ екран з роздільною здатністю 2360x1640. Сенсор відбитку пальця Touch ID перенесли на кнопку живлення у верхній частині гаджету.

Завдяки новій «начинці» iPad Air працюватиме, як обіцяє компанія, на 40% продуктивніше за свого попередника. Гаджет також підтримуватиме Wi-Fi 6 та LTE, матиме покращену 12-мегапіксельну камеру від iPad Pro та 7-мегапіксельну фронтальну камеру. В комплект до планшета можна буде докупити стилус і клавіатуру.

Новий iPad Air коштуватиме від $599.

iOS 14 / iPadOS 14

Компанія анонсувала нову операційну систему, яка, як обіцяють, розширить функціонал гаджетів. Зокрема iOS 14 виведе віджети на головний екран, збере усі додатки до App Library та розширить бічні панелі й опції рідних програм Apple для використання переваг збільшеного дисплею. Також буде посилено систему захисту приватності даних, вдосконалено маршрути для їзди через додаток карт, перероблено музичний додаток тощо.

  • Facebook, Google, Apple і Amazon виграли від коронавірусу. Капіталізація чотирьох компаній-гігантів, попри пандемію, збільшилася на $230 мільярдів. Одна з причин такого успіху — локдауни в усьому світі, які збільшили попит на онлайн-послуги.
  • 4 вересня акції компанії Apple втратили в ціні $180 мільярдів. Це рекордне денне зниження вартості для будь-якої компанії в історії американського ринку. Водночас капіталізація Apple, як і раніше, перевищує $2 трлн.
  • Компанія Apple показала інтерʼєр свого першого фірмового магазину на воді, який відкрили 10 вересня в Сінгапурі в бухті Marina Bay. Магазин зайняв кулясту будівлю, в якій з 2011 до 2016 року розташовувався нічний клуб Avalon.