Австрія готова приймати перемовини стосовно Донбасу, якщо згодяться Україна та Росія

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Австрія готова приймати перемовини стосовно Донбасу, якщо згодяться Україна та Росія

Bundesministerium für Europa / Wikipedia

Влада Австрії готова стати посередником та надати власні майданчики для перемовин між Україною та Росією в питанні врегулювання ситуації на Донбасі.

Про це заявив канцлер Австрії Себастьян Курц після зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським.

Він зазначив, що Австрія завжди сприяла діалогу й може використати в інтересах обох сторін свої хороші взаємини як із Заходом, так і зі Сходом.

«Ми добре знайомі з цією темою. Якщо буде можливість зробити внесок, ми завжди готові. Рішення, звичайно, залежить від української та російської сторони», — сказав Курц.

Водночас сам Зеленський зазначив, що наразі питання перенесення майданчика для перемовин із Мінська не стоїть на порядку денному до політичного врегулювання ситуації у Білорусі.

Також український президент закликав австрійську владу розглянути питання будівництва «Північного потоку — 2» з погляду енергетичної безпеки.

«Як іще може допомогти Австрія Україні? Хоча б приділити зараз питанню «Північного потоку — 2» трішки більше уваги. Розумію, що це складно, але подивитись на це питання під нашим кутом», — наголосив він.

  • Президент Володимир Зеленський заявив, що між Росією та Україною після 2014 року немає жодних взаємин, але лише зараз почався «діалог».