Зеленський запевняє, що після 2014 року між Україною та Росією немає жодних відносин. Але «почався діалог»

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Президент Володимир Зеленський заявив, що між Росією та Україною після 2014 року немає жодних відносин, але лише зараз почався «діалог».

Так він відповів на запитання журналіста під час спільної пресконференції із президентом Австрії Александром ван дер Белленом.

«На жаль, ми втратили значення цього слова [відносини]. Втратили після того, як Росія анексувала незаконно Крим і почалася війна на сході країни», — зазначив Зеленський.

Але, за його словами, наразі почався діалог і він уже дає результат — режим тиші на Донбасі.

«І ми все ж таки змогли повернути 140 полонених додому. Я вважаю, що це і є початок діалогу. А щодо стосунків, мені здається, нам ще дуже-дуже рано говорити», — пояснив президент.

Водночас президент Австрії назвав ситуацію на Донбасі та в Криму «відкритою раною» посеред Європи. За його словами, Мінські домовленості є ключем для вирішення конфлікту на сході України.

  • Президент України Володимир Зеленський розраховує, що на наступній зустрічі лідерів «нормандської четвірки» в Берліні зафіксують проміжні успіхи перемирʼя на Донбасі, що дозволить рухатися далі для припинення війни.