На півдні США знайшли мертвими сотні тисяч перелітних птахів. Причиною можуть бути лісові пожежі

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

На півдні США і в деяких частинах Мексики спостерігають мор перелітних птахів. Сотні тисяч птахів, переважно горобців та дроздів, знаходять мертвими в штатах Нью-Мексико, Колорадо й Техас.

Про це пише CNN.

В Університеті Нью-Мексико говорять, що кількість мертвих птахів може перевищувати мільйон. Уперше значну кількість мертвих птахів знайшли 20 серпня на полігоні Вайт-Сендс і в районі місцевого заповідника. Вже через день подібну ситуацію спостерігали по всьому штату.

Місцеві жителі кажуть, що бачили на вулицях птахів, які дивно або не характерно поводилися — були млявими й не реагували на оточення.

Науковці припускають, що причиною масової смерті птахів можуть бути масштабні лісові пожежі в Каліфорнії та Орегоні, де палахкотить близько 90 великих вогнищ, які вже забрали життя понад 30 осіб. Птахам вимушено довелося почати міграцію, але через слабкість вони почали масово вмирати. Також вони могли пошкодити легені через їдкий дим.

Вчені відправили 300 трупів у лабораторію судово-медичної експертизи Служби охорони риб та диких тварин США для зʼясування точної причини смерті.