В Австралії вперше за два місяці жодного померлого від коронавірусу

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
В Австралії вперше за два місяці жодного померлого від коронавірусу

Ezra Acayan / Stringer

У вівторок, 15 вересня, в Австралії зареєстрували перший день без смертей від COVID-19 за останні два місяці. Про це повідомляє Reuters.

Хоч за останні 24 години у країні зареєстрували 50 нових хворих, вперше з 13 липня немає жодного померлого від коронавірусу.

Більшість нових випадків захворювання виявили у штаті Вікторія, на який припадає близько 75% випадків зараження COVID-19 в країні. У деяких районах Вікторії вирішили дещо послабити карантин — дозволили збиратись на відкритому повітрі за участю до 10 осіб, а кафе зможуть розмістити до 50 відвідувачів на вулиці. До цього жителі штату 7 тижнів дотримувались суворого карантину через спалах коронавірусу.

Друге за величиною місто Австралії Мельбурн перебуває на жорсткому карантині до 28 вересня, хоча жителям дозволили виходити з будинку на більш тривалий час для занять спортом.

В Австралії виявили трохи більше 26 700 випадків коронавірусу і 816 смертей.

  • На початку серпня у столиці австралійського штату Вікторія місті Мельбурн, запровадили жорсткий карантин, що призвів до паніки серед місцевого населення, яке скупило всі продукти.
  • В Австралії почалась антивакцинаторська паніка після того, як в уряді заявили, що в разі отримання вакцини від коронавірусу щеплення мають отримати всі громадяни.
  • В Австралії засудили до шести місяців вʼязниці жінку, яка порушила правила самоізоляції. Суддя назвав це особливо тяжким злочином.