Google заявила, що компенсувала весь вуглецевий слід, який коли-небудь виробила

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Videvo

Компанія Google заявила, що повністю ліквідувала свій вуглецевий слід, адже інвестує у компенсацію його викидів. Про це повідомляє BBC.

Компанія стала вуглецево-нейтральною в 2007 році і тепер компенсує весь вуглецевий слід, який вона коли-небудь виробила.

До 2030 року компанія також має намір перевести всі свої центри обробки даних і офіси на безвуглецеву енергію.

«Ми будемо обʼєднувати вітряні і сонячні джерела енергії і збільшувати використання акумуляторів. І ми працюємо над способами застосування штучного інтелекту, аби оптимізувати наш попит на електроенергію», — розповіли у Google.

Представники організації Greenpeace привітали цю ініціативу та зазначили, що Google серйозно ставиться до своєї ролі в боротьбі зі зміною клімату.

Зазначимо, що впродовж останнього століття середня температура на Землі, за оцінкою NASA, зросла від 0,6 до 0,9 градуса. Вина всьому — вуглекислий газ. Якщо людство буде продовжувати в цьому ж дусі, виникне загроза для всього живого.

Нагадаємо, що компанія Microsoft планує зробити своє виробництво безвідходним до 2030 року. Компанія також зобовʼязалась припинити використання одноразових пластикових матеріалів у пакуванні до 2025 року.