Журнал відвідин та цифрова дошка. Google анонсувала нові інструменти для дистанційного навчання

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Videvo

Компанія Google анонсувала ряд нових функцій, які допоможуть спростити дистанційне навчання у сервісі конференц-звʼязку Google Meet. Про це йдеться у блозі компанії.

Відтепер у мозаїчному форматі Google Meet зможуть брати участь до 49 учасників — інтерфейс буде схожим до Zoom. У вересні компанія також інтегрує у Meet свою цифрову дошку Jamboard, а в жовтні Google додасть можливість розмивати або замінювати фон.

Окрім цього, від жовтня клієнти G Suite Enterprise for Education зможуть створювати кімнати обговорення в Meet, що дозволить віртуальним класам розділятися на невеликі групи. Також у жовтні вчителі зможуть відстежувати відвідуваність уроків у Meet.

А щоб допомогти модераторам і викладачам Meet на рівні G Suite Enterprise for Education управляти курсами, Google також оголошує нові елементи управління — модератори зможуть забороняти користувачам приєднуватися до зборів після того, як їх вигнали. У вересні Google дозволить модераторам закінчувати урок у Meet для всіх одночасно, відключати чат, обмежувати коло осіб, які можуть бути присутніми на курсі, і додасть функціонал, який розпочинатиме заняття тільки після приєднання вчителя.

Нагадаємо, що з квітня у Google Meet можна створити відеоконференції до 100 осіб і без обмежень таймінгу. Проте після 30 вересня тривалість онлайн-зустрічі можуть обмежити до 60 хвилин.