«Нормандські переговори» та захист вчителів. Віцепремʼєр Резніков та голова Міносвіти Шкарлет прозвітують у Раді

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Нормандські переговори» та захист вчителів. Віцепремʼєр Резніков та голова Міносвіти Шкарлет прозвітують у Раді

УНІАН / Ратинський В’ячеслав

18 вересня під час години запитань до уряду у Верховній Раді заслухають віцепремʼєра — міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексія Резнікова та виконувача обовʼязків міністра освіти Сергія Шкарлета.

Про це на погоджувальній раді заявив спікер парламенту Дмитро Разумков.

Заслухати цих урядовців забажали представники фракцій, з огляду на проблеми з різночитанням результатів перемовин на рівні радників країн «нормандського формату» та питання захисту вчителів в умовах поширення коронавірусу в Україні.

При цьому нардеп «Європейської солідарності» Ірина Геращенко запропонувала скликати закрите засідання Ради за участю президента Володимира Зеленського, а член «Батьківщини» Сергій Соболєв закликав главу держави виступити із щорічним зверненням перед нардепами, зважаючи на загрозливу тенденцію з поширенням пандемії.

Разумков пояснив, що запрошення президента на годину запитань до уряду не відповідає регламенту. Також спікер підтримав вимогу заслухати Шкарлета, оскільки ще 15 липня профільний Комітет доручив Міносвіти до 2 вересня розробити концепцію підвищення оплати праці вчителям, однак вона не була представлена.

«Буде виглядати наступним чином: 20 хвилин виступу Резнікова, до 21 хвилини запитання від депутатських фракцій та груп і 20 хвилин запитання до виконувача обов’язки міністра освіти Сергія Шкарлета», — зазначив спікер.

  • Після зустрічі радників «нормандської четвірки» 11 вересня представник Росії Дмитро Козак заявив, що під час переговорів Україна погодилася змінити умови проведення місцевих виборів. За словами Козака, ухвалення 15 липня українським парламентом постанови про призначення місцевих виборів погіршило ситуацію з урегулюванням конфлікту на Донбасі, адже зазначені в постанові умови проведення місцевих виборів суперечать Мінським домовленостям.
  • Пізніше голова Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що українська сторона на зустрічі радників глав держав «нормандської четвірки» не брала на себе жодних зобовʼязань щодо перегляду постанови Верховної Ради про місцеві вибори.