Росія провела місцеві вибори, зокрема — в Криму. ЄС не визнає нового «губернатора» й «депутатів» півострова

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

У Росії відбулися вибори глав низки субʼєктів федерації, а також депутатів законодавчих органів різного рівня в рамках «єдиного дня голосування».

Про це повідомляє «Медуза».

У девʼяти регіонах на новий термін переобрали чинних глав регіонів — це керівники Татарстану, Краснодарського краю, Брянської, Костромської, Ленінградської, Пензенської, Ростовської, Смоленської, Тамбовської областей. В інших випадках перемогу здобули кандидати, які до цього були тимчасовими керівниками регіонів.

У 12 регіонах перемогли представники правлячої «Єдиної Росії», в 5 — самовисуванці. Ще в одній області переміг висуванець «ЛДПР». У анексованому Криму «губернатором» Севастополя обраний «єдинорос» Михайло Развожаєв.

Європейський Союз засудив вибори в Криму і заявив про їх невизнання. «Будь-кому, хто обраний під час організованого Росією голосування на Кримському півострові і претендує на те, щоб «представляти» Крим і Севастополь, не варто очікувати визнання ЄС як представників тих територій, що є частиною України. Європейський Союз непохитно підтримує територіальну цілісність і суверенітет України», — йдеться в заяві ЄС.

Окремо свою підтримку Україні висловила Литва. «Вчора Росія провела так звані «регіональні та місцеві вибори» в незаконно анексованих українському Криму і Севастополі. Політика невизнання анексії ЄС є послідовною. Ми не визнаємо ці «вибори» і незмінно підтримуємо територіальну цілісність і суверенітет України», — написав у своєму Twitter глава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс.

  • Міністерство закордонних справ України засудило і закликало іноземні держави не визнавати результати «місцевих виборів» в анексованому Росією Криму, які провели на півострові в неділю.