В Японії обрали наступника премʼєра Сіндзо Абе, який пішов у відставку

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

В Японії обрали лідера правлячої Ліберально-демократичної партії. Новим премʼєр-міністром країни став 71-річний Йосіхіде Суга, який обіймав посаду генерального секретаря уряду.

Про це повідомляють BBC та The Guardian.

Кандидатуру Суга підтримали 377 депутатів з 535. Його підтримали пʼять із семи фракцій. Дві висували своїх кандидатів — колишнього міністра оборони Сігеру Ісіба та ексміністра закордонних справ Фуміо Кішіда.

Суга змінить на посаді Сіндзо Абе, який пішов у відставку. Він продовжить курс Сіндзо Абе, так як був його найближчим соратником. Наступник Сіндзо Абе обійматиме пост премʼєра до кінця його терміну — до наступних парламентських виборів (осінь 2021 року).

  • 28 серпня Сіндзо Абе подав у відставку після 8-річного перебування на цій посаді. Абе є лідером Ліберально-демократичної партії. Спочатку він очолив її у 2006 році і став прем’єром, але за рік подав у відставку через проблеми зі здоров’ям. У 2009 році ЛДП втратила владу, але 2012 року знову перемогла на виборах. Відтоді Сіндзо Абе був прем’єр-міністром країни.