У Рівному затримали чоловіка, який за завданням російської ФСБ збирався підірвати водоканал

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
У Рівному затримали чоловіка, який за завданням російської ФСБ збирався підірвати водоканал

У Рівному затримали чоловіка, який намагався підірвати об’єкт Горбаківсько-Гориньградського водозабору за завданням кураторів із ФСБ РФ.

Про це повідомили у пресслужбі Офісу генпрокурора.

«12 вересня затримано жителя Одеської області, який намагався знищити один із економічних об’єктів критичної інфраструктури міста Рівне», — йдеться в повідомленні.

Як зазначають, знищення об’єкту призвело б до тривалого припинення водопостачання близько 50% побутових і промислових споживачів Рівного та інших районів області.

За даними слідства, у травні 2020 року чоловік із власної ініціативи вийшов на представників ФСБ Росії та за їхнім завданням збирав і передавав детальну інформацію про один із військових обʼєктів на території Одеської області.

Також оперативники встановили, що затриманий пропонував свої послуги у вчиненні вбивств військовослужбовців-учасників ООС.

Наразі вибуховий пристрій вилучено, вирішується питання щодо повідомлення чоловіку про підозру у державній зраді та закінченому замаху на диверсію (ч. 1 ст. 111, ч. 2 ст. 15, ст. 113 КК України), а також про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Зловмиснику загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.