МОЗ дозволив пускати вболівальників на матчі українських команд у єврокубках

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
МОЗ дозволив пускати вболівальників на матчі українських команд у єврокубках

Чузавков Сергій / УНІАН

Міністерство охорони здоровʼя дозволило проведення міжнародних футбольних матчів з глядачами з дотриманням кількох правил. Проте останнє слово за УЄФА – очікують як пройде тестовий матч з уболівальниками у Будапешті.

Про це повідомили в Українській асоціації футболу, посилаючись на відповідь МОЗу на інформаційний запит.

«МОЗ вважає за можливе часткове залучення глядачів на футбольні матчі між професіональними футбольними клубами, в тому числі на міжнародні матчі, та національними збірними командами із дотриманням обмежень», — наголосили у відомстві.

Так при проведенні матчів у «зеленій» та «жовтій» зоні карантину дозволено перебування однієї людини на 5 кв. м площі та за обов’язкової дистанції між глядачами. Натомість у «помаранчевій» та «червоній» зонах матчі повинні проходити за участі не більш як 220 глядачів та не більше однієї людини на 10 кв. м площі.

У МОЗ також рекомендують допускати у сектори не більше 25% вболівальників, щоб вільними залишалися місця спереду, позаду, збоку та по діагоналі.

Президент Української асоціації футболу Андрій Павелко наголосив, що наразі очікують як пройде матч за Суперкубок УЄФА у Будапешті 24 вересня — він стане тестовим за участі фанатів.

«Якщо все пройде добре, на що ми всі дуже сподіваємося, то найвірогідніший наступний етап — погодження УЄФА з національними асоціаціями проведення з глядачами матчів єврокубків та поєдинків національних збірних», — зазначив Павелко.

  • Київське «Динамо» 25 серпня здобуло перший трофей в сезоні, обігравши «Шахтар» у матчі за Суперкубок України. Варто зазначити, що це перша перемога тренера киян Мірчі Луческу над своїм колишнім клубом, у якому він пропрацював 12 років.