Путін вибачився перед президентом Сербії за пост речниці МЗС з кадром з фільму «Основний інстинкт»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Путін вибачився перед президентом Сербії за пост речниці МЗС з кадром з фільму «Основний інстинкт»

Пресслужба президента російської федерації

Президент Росії Володимир Путін і міністр закордонних справ Сергій Лавров вибачилися перед президентом Сербії Александаром Вучичем за пост речниці МЗС Марії Захарової. У своїй публікації вона проілюструвала зустріч Вучича з президентом США Дональдом Трампом кадром з фільму «Основний інстинкт».

Про це повідомляють російські «РИА Новости» та сербський канал RTS.

Вучич сказав, що інцидент з постом Захарової для нього «неважливий», а з Росією — «хороші відносини». «Президент Путін переді мною ніколи ні за що не вибачався і Сергій Лавров теж. А через це [пост Захарової] це зробили обидва. Притому, що я навіть не нагадував і як вихована людина ніколи б цього не згадав», — сказав Вучич.

Інформацію про вибачення Путіна підтвердив і його речник Дмитро Пєсков. «Путін вибачився перед Вучичем за «необачний пост» Захарової», — сказав Пєсков.

Про що йдеться?

У соцмережах почали поширювати світлину із зустрічі президента Сербії Александара Вучича з президентом США Дональдом Трампом у Білому домі, яка відбулася 4 вересня. На фото Трамп сидить за своїм столом, тоді як Вучич – на стільці десь за більш ніж півтори метри від нього.

Представниця російського МЗС Марія Захарова опублікувала це фото у Facebook і написала: «Якщо вас покликали в БД, а стілець поставили так, ніби ви на допиті, сідайте як на фото №2. Ким би ви не були. Просто повірте». В якості другого фото вона додала кадр з фільму «Основний інстинкт» з Шерон Стоун, яка сидить на стільці, закидаючи ногу на ногу.

Ця публікація спричинила серйозну критику в Сербії серед чиновників. На неї одразу відреагував і сам президент Вучич. «Марія Захарова найбільше говорить про себе. Примітивізм і вульгарність говорять про неї, а також про тих, хто її туди помістив», — заявив він.

Через деякий час Захарова відредагувала пост і зазначила, що її неправильно зрозуміли. Вона начебто хотіла показати «протокольні хитрощі» і наявність «зверхнього ставлення з боку виняткових».