«Примітивізм та вульгарність»: президент Сербії обурився постом речниці МЗС РФ. Вона заявила, що той сидів перед Трампом «як на допиті»

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Президент Сербії Александар Вучич назвав «примітивним та вульгарним» пост речниці МЗС Росії Марії Захарової про його зустріч у Білому домі із президентом США Дональдом Трампом.

Про це пише сербське видання Blic.

Вучич провів зустріч із Трампом у Білому домі 4 вересня. Також у США в цей момент перебував і прем’єр Косова Абдулла Хоті. Під час зустрічей Косово та Сербія домовилися про повну нормалізацію економічних взаємин, однак Вучич визнавати незалежність Косова відмовився.

У Мережі стала активно поширюватися фотографія із зустрічі Вучича та Трампа. На ній президент США сидить за своїм столом в Овальному кабінеті, тоді як сербський президент — на стільці за кілька метрів від столу. Саме її опублікувала на своїй сторінці Марія Захарова.

«Якщо вас покликали в Білий дім, а стілець поставили так, ніби ви на допиті, сідайте як на фото № 2. Ким би ви не були. Просто повірте», — написала вона і проілюструвала це фотографією сцени із фільму «Основний інстинкт», де акторка Шерон Стоун закидала ногу за ногу.

Ця публікація спричинила серйозну критику в Сербії серед чиновників. На неї відреагував і сам президент Вучич.

«Марія Захарова найбільше говорить про себе. Примітивізм і вульгарність говорять про неї, а також про тих, хто її туди помістив», — заявив він.

Через деякий час Захарова відредагувала пост і зазначила, що її неправильно зрозуміли. Вона начебто хотіла показати «протокольні хитрощі» і наявність «зверхнього ставлення з боку виняткових». Уже ввечері 6 вересня МЗС Росії відзвітувало про телефонну розмову між Вучичем та міністром закордонних справ Сергієм Лавровим, у якій «з обох сторін була виражена націленість на всебічний розвиток взаємин стратегічного партнерства і політичного діалогу згідно з домовленостями президентів двох країн».