Богдан: Найбільший вплив на Зеленського має Тищенко. Його розглядали на главу фракції «Слуга народу»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

УНІАН

Ексглава Офісу президента Андрій Богдан вважає, що найбільший вплив на президента Володимира Зеленського має нардеп фракції «Слуга народу» Микола Тищенко. Він заявив, що ще торік в Офісі президента обговорювали можливість заміни глави фракції Давида Арахамію на Тищенка.

Про це Богдан розповів в інтерв’ю журналісту Дмитру Гордону.

«Я вважаю, що найбільший вплив на президента має народний депутат Микола Тищенко. Ще у грудні 2019 року дуже активно обговорювалася в Офісі [президента] — і Володимир Олександрович [Зеленський] загалом із цим погоджувався — можливість поміняти Арахамію, главу фракції «Слуга народу», якого я привів у нашу команду, на Тищенка. Я не жартую. […] Чому не здійснили цю заміну — не знаю», — сказав Богдан.

Він додав, що Тищенко зараз часто ходить на телевізійні ефіри, а це, додає він, «певний показник».

«Дивись, на ефірах він постійно зʼявляється. Чиновників Офісу президента там немає. Я ходив завжди й своїх заступників змушував. Але якщо ти не вмієш спілкуватися, якщо тобі нічого сказати, то ти й працювати не вмієш. Зараз ніхто не ходить. А я вважаю, що вони повинні ходити. Взагалі, Микола Тищенко на всіх ефірах. Ну, я вважаю, це певний показник», — сказав Богдан.

У цьому ж інтервʼю Богдан підтвердив існування спецоперації із затримання бійців «ПВК Вагнера». Він також підтвердив зрив операції після телефонного дзвінка з «найближчого оточення» Зеленського.