Лукашенко призначив нового генпрокурора Білорусі. Він замінить Олександра Конюка, який був на посаді 9 років

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко, проти режиму якого вже місяць тривають протести по всій країні, призначив нового генпрокурора.

Про це повідомляє «Белта».

На заміну Олександру Конюку, який обіймав посаду з 2011 року, прийшов Андрій Швед, який дотепер очолював Державний комітет судових експертиз (з квітня 2013 року). У 2010—2011 роках Швед був заступником генпрокурора, а у 2012—2013 роках першим заступником глави Слідчого комітету.

«Ще раз хочу нагадати, користуючись нагодою, для особливо освічених, які чи то хайпують, то чи постять в інтернеті з приводу моїх кадрових призначень: напевно, це природний процес [кадрові призначення] після виборів [...]. Думаю, що це буде правильне призначення на посаду генерального прокурора. Але що мене особливо задовольняє, про нього хорошої думки в самій прокуратурі. Це, як вони кажуть, наша людина», — сказав Лукашенко.

Конюк виявив бажання «попрацювати на дипломатичній службі». Лукашенко звернувся до міністра закордонних справ, щоб «підготувати свої пропозиції» щодо нової посади для Конюка.

  • 19 серпня Лукашенко призначив новий уряд Білорусі. Роман Головченко став премʼєр-міністром. При цьому керівники силових відомств — міністр внутрішніх справ Юрій Караєв, міністр оборони Віктор Хренін, а також глава Комітету державної безпеки Валерій Вакульчик — зберегли свої посади.