Лукашенко обіцяє повний запис «розмови між Варшавою і Берліном». Запис уже передали до ФСБ

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запевняє, що у нього є повний запис «перехопленої розмови Варшави і Берліну» про отруєння російського опозиціонера Олексія Навального, який оприлюднила білоруська влада. Він натякнув, що в майбутньому його оприлюднять і він вже переданий російській ФСБ.

Про це в ефірі радіостанції «Говорит Москва» розповів головний редактор Роман Бабаян, який брав участь у недавньому інтервʼю з Лукашенком.

«Я дослівно не процитую, але сенс передам. Усі, каже, з мене почали сміятися, але я вам скажу так: даремно ви з мене посміялися, це дуже серйозна історія, і це не ми вигадали. Ми розгорнули станцію [радіоелектронної розвідки] в Гродно [...]. Ми все перехопили. Це тільки шматочок цієї плівки. У нас є, каже, вся ця розмова, хочете послухати?» — процитував він Лукашенка.

За словами Бабаяна, Лукашенко говорив, що оприлюднений шматок запису «це квіточки», а «ягідки ще попереду». Голова Білорусі наполягає на тому, що запис справжній. Також він запевняє, що в «переговорах» брали участь американці, а не німці з поляками.

«Фахівці кажуть, що розмовляють не німці, не поляки, а однозначно розмовляють американці, тому що там англійська така специфічна як у американців», — сказав Лукашенко.