Посол України повернувся в Білорусь після консультацій, але двосторонні контакти — «на паузі»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Посол України повернувся в Білорусь після консультацій, але двосторонні контакти — «на паузі»

УНІАН

Посол України в Білорусі Ігор Кизим повернувся в Мінськ після консультацій у Міністерстві закордонних справ України. Про це повідомляє «Радіо Свобода» з посиланням на посольство України в Білорусі.

Кизим підкреслив, що офіційні контакти між країнами досі «на паузі». Як відносини розвиватимуться далі, залежатиме, зокрема, й від розвитку подій у Білорусі.

«Як вже зазначав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба, наразі офіційні контакти між нашими країнами поставлені на паузу. Водночас подальший розвиток українсько-білоруських відносин залежатиме від багатьох факторів, зокрема від розвитку ситуації безпосередньо в Білорусі, а також від інтеграційних процесів у рамках Союзної держави Білорусі та Росії», — зазначив посол.

  • 17 серпня глава українського МЗС Дмитро Кулеба повідомив, що відомство вперше в історії викликало свого посла в Білорусі до Києва на консультації. Він нагадав, що Білорусь передала 32 із 33 затриманих «вагнерівців» до Росії, попри наявність «усіх правових і моральних підстав передати їх Україні», а самопроголошений президент Олександр Лукашенко «неодноразово і абсолютно безпідставно звинувачував Україну в недружніх кроках проти Білорусі».
  • Кулеба заявив, що всі контакти на державному рівні між Україною і Білоруссю зараз припинені. У МЗС Білорусі відреагували на його заяву, наголосивши, що відповідальність за можливі наслідки призупинення відносин лежатиме на українській стороні.