Білорусь заявила, що Україна «нестиме відповідальність» за можливі наслідки призупинення двосторонніх відносин

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Міністерство закордонних справ Білорусі заявило, що відповідальність за можливі наслідки призупинення відносин з Україною лежатиме на українській стороні. Про це йдеться у заяві відомства, яку цитує БЕЛТА.

У МЗС підкреслили, що Білорусь не ставила діалог з Україною на «паузу».

«Це ж не просто натискання кнопки на програвачі. Це конкретний збиток для тісних багатогранних відносин двох сусідніх держав. Відповідальність за можливі наслідки цього кроку лежить повністю на українській стороні, а також, як ми бачимо, на її більш старших зовнішньополітичних партнерах», — заявили в МЗС.

При цьому, у відомстві підкреслили про готовність Білорусі до продовження співпраці на всіх рівнях і в тому обсязі, до якого готова Україна.

Напередодні міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що всі контакти на державному рівні між Україною і Білоруссю зараз припинені.

  • У Білорусі з 9 серпня тривають масові протести проти фальсифікацій на виборах. За даними ЦВК, Олександр Лукашенко набрав 80% голосів, а за даними спостерігачів, правозахисників і активістів — у Лукашенка не більше 10% і перемогла на виборах Світлана Тихановська.
  • Україна посилила контроль на кордоні з Білоруссю.
  • В середині серпня з Білорусі для консультацій відкликали посла України Ігоря Кизима — це вперше в історії.