Нацрада анулювала ліцензію на мовлення «Прямого FM». На телеканалі заявили про «системний тиск»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Нацрада анулювала ліцензію на мовлення «Прямого FM». На телеканалі заявили про «системний тиск»

Пресслужба телеканалу "Прямий"

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення анулювала ліцензію на мовлення радіостанції «Прямий-FM» у шести населених пунктах. Відповідне рішення регулятор ухвалив на засіданні 3 вересня.

За нього проголосували пʼять членів ради, двоє — проти і один утримався. Рішення ще можна оскаржити.

Радіостанцію запустив «Прямий канал», який належить колишньому депутату Володимиру Макеєнку. ЗМІ його пов’язують з п’ятим президентом Петром Порошенком.

Генпродюсерка телеканалу «Прямий» Світлана Орловська заявила про «системний тиск» на канал. Вона наголосила, що подібне рішення про анулювання всіх ліцензій виноситься вперше. «Дуже важлива ситуація щодо телеканалу «Прямий» і радіостанцій, тому що ми бачимо системний наступ», — наголосила Орловська.

Колишній член Нацради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський, який працював там до березня цього року, назвав рішення Нацради про анулювання ліцензії «незаконним». Він вважає, що Офіс президента замовив Нацраді та Державному бюро розслідувань поступову ліквідацію трьох телеканалів та однієї радіостанції через критику влади. Ідеться про «Прямий», «Еспресо» та «5 канал».

«Це замовлення відпрацьовується ДБР стосовно телеканалу «Прямий» з літа 2019 року. […] ДБР має намір заарештувати майно «Прямого» з тим, щоби фактично зупинити мовлення телеканалу та радіостанції», — наголосив він.

За його словами, медіарегулятор щодня моніторить телеканал «Прямий» і радіостанцію «Прямий FM», шукаючи нові підстави, щоб призначити перевірку.