Ексголові банку «Аркада» оголосили підозру у привласненні 50 млн гривень вкладників

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Ексголові банку «Аркада» оголосили підозру у привласненні 50 млн гривень вкладників

Facebook / Національна поліція України

Поліція оголосила підозру голові правління збанкрутілого банку «Аркада» Костянтину Паливоді у привласненні майже 50 млн гривень.

Про це повідомляє пресслужба поліції.

Слідчі встановили, що протягом першого півріччя 2018 року фізичні та юридичні особи — інвестори житлових комплексів «Еврика» та «Патріотика», будівництво яких курує банк, внесли на рахунок Аркади кошти. Проте пізніше значну частину цих грошей вивели з банку під фіктивний кредит. 50 млн гривень з кредитної лінії фактично були витрачені на погашення векселів в інтересах осіб, напряму пов’язаних з акціонерами банку.

Слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів столичної поліції оголосили Паливоді, який на той час перебував на посаді голови правління банку, підозру як організатору злочинної схеми.

Паливоді загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна. Поліція проводить обшуки у інших підозрюваним.

  • Національний банк визнав неплатоспроможним банк «Аркада». Понад 90% вкладників «Аркади» (понад 5 тисяч осіб) отримають вклади в повному обсязі.
  • Нацполіція розслідує кримінальне провадження щодо фінансових махінацій банку «Аркада» — 9 млрд грн, зібраних через фонд фінустанови.