Вийшов документальний фільм про відомого актора та коміка Робіна Вільямса. Він наклав на себе руки через невиліковну хворобу

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Вийшов документальний фільм про відомого актора та коміка Робіна Вільямса. Він наклав на себе руки через невиліковну хворобу

Hook / TriStar Pictures

Відомий американський актор і комік Робін Вільямс, який покінчив життя самогубством у 2014 році, страждав невиліковною хворобою, яку не змогли побачити лікарі. Про це розповідає документальний фільм Robin’s Wish, який вийшов 1 вересня.

Фільм розповідає про творчий шлях Вільямса, який знімався у десятках фільмів, та про останні дні його життя з діагнозом «хвороба Альцгеймера», який виявився помилковим.

За словами близьких актора, які знялися у фільмі, правильний діагноз встановили вже після його смерті. Виявилось, що він хворів на деменцію тілець Леві (ДТЛ), яку часто плутають з іншими формами деменції — хворобою Паркінсона і хворобою Альцгеймера.

«Мій чоловік страждав на смертельну хворобу, про яку не знав. Буквально кожна частина його мозку була під ударом. Він відчував, як його особистість розсипається», — сказала Шнайдер Вільямс, вдова померлого.

ДТЛ виділили в окрему хворобу у 1990-х, коли стало зрозуміло, що багато хворих на хворобу Альцгеймера мають помилковий діагноз. Хворі на ДТЛ страждають від галюцинацій, розпаду особистості, проблем у поведінці, складнощах у розумовій діяльності тощо.

Причина хвороби, яка полягає в аномальному накопиченні білка альфа-синуклеїну в мозку, досі не відома, пише CNN.

Актор повісився у себе вдома у Каліфорнії 11 серпня 2014 року, оскільки не міг витримати руйнівного впливу хвороби.

Вільямс за кілька десятиліть став відомий своїми яскравими ролями у кіно, стендапами та озвучуванням мультфільмів і відеоігор.

Зокрема, актор грав казкового персонажа Пітера Пена у стрічці «Капітан Гак», коміка, який випадково став президентом США, у фільмі «Людина року», розлученого батька, який зустрічався з дітьми під виглядом гувернантки у «Місіс Даутфайр» та озвучував Джина у мультфільмі «Аладдін».