США відмовилися брати участь в ініціативах з вакцинації проти коронавірусу під егідою ВООЗ

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
США відмовилися брати участь в ініціативах з вакцинації проти коронавірусу під егідою ВООЗ

health.mil

США відмовилися брати участь у міжнародних зусиллях з розробки та розповсюдження вакцини проти COVID-19, оскільки ця ініціатива повʼязана з Всесвітньою організацією охорони здоровʼя (ВООЗ).

Про це пише Інтерфакс-Україна.

«Сполучені Штати будуть продовжувати залучати наших міжнародних партнерів для забезпечення того, щоб ми перемогли цей вірус, але ми не будемо обмежені багатосторонніми організаціями, що перебувають під впливом корумпованою Всесвітньої організації охорони здоровʼя та Китаю», — заявив прессекретар Білого дому Джадд Дір.

За його словами, Трамп «не пошкодує коштів, щоб гарантувати, що будь-яка нова вакцина відповідатиме власному золотому стандарту МОЗ США з безпеки та ефективності».

Зараз понад 170 країн беруть участь в ініціативі ВООЗ та Глобального альянсу з вакцин та імунізації (GAVI) — COVAX, спрямованої на забезпечення глобального доступу до ефективної вакцини від коронавірусу для всіх країн.

У США дві вакцини виробництва Moderna і Pfizer/BioNTech перебувають в стадії випробувань третьої фази. Як очікується, ще дві почнуть випробування третьої фази до середини вересня.

  • Всесвітня організація охорони здоровʼя надала більш багатим країнам привілеї в прищеплювальній програмі COVAX, щоб простимулювати їх до виплат на розробку глобальної вакцини від коронавірусу — зокрема ексклюзивну можливість самостійно обирати експериментальні вакцини.