У Миколаївській області заборонили роботу дискотек, нічних клубів та деяких закладів громадського харчування

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
У Миколаївській області заборонили роботу дискотек, нічних клубів та деяких закладів громадського харчування

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

У Миколаївській області через зростання кількості випадків інфікування коронавірусом ввели додаткові протиепідемічні обмеження.

Відповідне рішення 31 серпня ухвалила регіональна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій при Миколаївській облдержадміністрації.

Згідно з ухваленим рішенням, у регіоні додатково заборонили на час дії карантину:

- проводити концерти (крім тих, які проводяться закладами культури, для яких концертна діяльність протягом останнього року є основним видом діяльності);

- дискотеки;

- роботу розважальних закладів (нічних клубів);

- діяльність закладів громадського харчування із організацією дозвілля (ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо).

Наразі в області показник захворюваності на COVID-19 за попередні 14 днів на 100 тис. населення становить 40,14 (за допустимого базового рівня не більше 40 на 100 тис. населення). Миколаївська область перебуває у «зеленій» зоні.

  • Кабінет міністрів продовжив адаптивний карантин в Україні до 31 жовтня. Країну продовжать ділити на чотири карантинні зони за рівнем поширення коронавірусу: «зелену», «жовту», «помаранчеву» і «червону». У кожній з них діятимуть різні обмеження залежно від ситуації з коронавірусом, найбільш мʼякі — у «зеленій».
  • За минулу добу в Україні виявили 2 141 новий випадок коронавірусу. У країні спостерігається значне зростання захворювання. За час пандемії в Україні на коронавірус захворіли 119 074 особи. Через нього померли 2 527 осіб, одужали — 56 734.