В Одеській та Житомирській областях повторні випадки зараження на коронавірус. Серед захворілих лікарі

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

В Одеській і Житомирській областях зафіксували повторні випадки зараження на коронавірус серед людей, які вже перехворіли.

В Одеській області зараження підтвердили у жінки в Ізмаїльському районі. «Всесвітня організація охорони здоровʼя попереджала про нестійкість імунітету і можливість повторного інфікування. І такий випадок зареєстрований у нас, в Ізмаїльському районі», — сказав головний санітарний лікар Одеської області Віталій Гончаров під час брифінгу, передає УНІАН.

За його словами, жінка перехворіла в червні. 25 серпня вірус знову підтвердили в її організмі (лабораторно). У неї ендокринна патологія, тому її стан середньої тяжкості. Зараз вона лікується в стаціонарі.

Про два повторні випадки в Житомирській області повідомив начальник управління охорони здоровʼя Микола Суслик, пише Укрінформ. Вірус виявили у двох медиків з Коростишівського району. Хвороба у них протікає у важкій формі.

Вчені вже підтвердили можливість зараження людини на COVID-19 повторно. Перший надійно доведений випадок зафіксували в Японії ще в лютому. Пізніше дослідники з Університету Гонконгу описали достовірний випадок інфікування у 33-річного чоловіка (повторне зараження в серпні). Подібні випадки вчені також зареєстрували в США, Нідерландах та Бельгії.