«Слуга народу» обрала своїх кандидатів на місцевих виборах. Хто піде у мери обласних центрів від правлячої партії

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
«Слуга народу» обрала своїх кандидатів на місцевих виборах. Хто піде у мери обласних центрів від правлячої партії

Соколовська Інна / УНІАН

Партія «Слуга народу» затвердила своїх кандидатів у мери обласних центрів на майбутніх місцевих виборах.

Кандидатів презентували під час з’їзду політсили.

У Вінниці у мери балотуватиметься Сергій Борзов. Він є чинним очільником Вінницької ОДА, а раніше керував Державним управлінням справами. Його дружина Ірина Борзова є нардепом від «Слуги народу». Батько Ірини — Наум Баруля, продюсер «Ліги сміху» та власник кількох фірм, партнерами яких є студія «Квартал 95».

У Дніпрі кандидатом став Сергій Риженко — головний лікар Дніпропетровської обласної лікарні імені Мечникова. Також він є депутатом облради від «Блоку Петра Порошенка». Через балотування у мери партія Порошенка виключила його зі своєї фракції у Дніпропетровській облраді.

У Житомирі балотуватиметься Віктор Євдокимов. Він — ректор університету «Житомирська політехніка» та очолює обласний осередок партії «Наш край».

У мери Запоріжжя піде Віталій Тишечко, який наразі є депутатом Запорізької міськради.

В Івано-Франківську за крісло мера змагатиметься Олександр Богачов. Він є директором будівельної компанії «Мельник».

У Києві в мери йде Ірина Верещук. Наразі вона є нардепом від «Слуги народу», а раніше очолювала невелике містечко Рава-Руська у Львівській області.

У Кропивницькому в мери балотується Ольга Ковальова-Алокілі. Вона все своє життя працювала у банках, зокрема і на керівних посадах. Також нетривалий час була радником голови Кіровоградської ОДА Андрія Балоня, якого затримали на хабарі.

У мери Луцька йде очільник міської організації «Слуги народу» Роман Бондарук. Він раніше був депутатом Волинської облради та членом Луцького міського виконкому.

У Львові за посаду мера змагатиметься Тарас Кльофа. Він був депутатом Львівської міськради від партії «Самопоміч». Також він є полковником ЗСУ.

У Миколаєві кандидаткою обрали Тетяну Домбровську. Вона є місцевою громадською активісткою та головою ГО «Майбутнє Миколаєва». Саме її свого часу голова партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко називав «корабельною сосною».

В Одесі погодився піти у мери колишній гуморист Олег Філімонов. Він був ведучим телепередач «Джентльмен-шоу», «Камера сміху», «Філімонов та компанія». Також Філімонов має звання заслуженого артиста України та народного артиста України.

У Полтаві на посаду мера балотується Сергій Іващенко. Він є місцевим бізнесменом та власником спортивного клубу «Полтава». У 2019 році безуспішно балотувався до Верховної Ради від Аграрної партії.

У Рівному кандидатом став Віталій Коваль, який є чинним головою Рівненської обласної держадміністрації.

У Сумах кандидаткою в мери висунули Тетяну Рябуху. Вона є нардепом від «Слуги народу», а до цього працювала вчителькою.

У Тернополі балотуватиметься ще один гуморист — Віктор Гевко. Він є актором «Ліги сміху» та «Країни У». Його брат Володимир Гевко є чинним нардепом від «Слуги народу» та очільником місцевого осередку партії.

В Ужгороді у мери йде Віктор Щадей. Наразі він є депутатом Ужгородської міської ради від фракції «Батьківщина».

У Харкові за крісло мера змагатиметься Олексій Кучер, який був нардепом від «Слуги народу», але згодом став очільником Харківської ОДА.

У Херсоні партія висунула у мери Юрія Кирилова. Він наразі є ректором Херсонського державного аграрного університету, також був депутатом міськради від «Європейської солідарності».

У Хмельницькому на посаду мера балотуватиметься Інна Ящук. Вона є депутаткою Хмельницької облради від партії «Самопоміч» та деканом факультету початкової освіти та філології Хмельницької гуманітарно-педагогічної академії.

У Черкасах балотуватиметься Віталій Ільченко. Він — місцевий підприємець та директор сільськогосподарської компанії «Укравіт Агро».

У Чернівцях у мери піде Віталій Другановський. Він керує місцевим осередком партії «Слуга народу» та працює ресторатором.

У Чернігові за посаду мера змагатиметься Юрій Тарасовець. Він також є місцевим підприємцем та був очільником місцевого осередку партії Віталія Кличка УДАР.