Офіс генпрокурора оголосив ексвласнику Дельта Банку Лагуну підозру у несплаті 33 млн грн податків

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Офіс генпрокурора оголосив ексвласнику Дельта Банку Лагуну підозру у несплаті 33 млн грн податків

PR Department of Delta Bank

Офіс генерального прокурора оголосив підозру ексвласнику збанкрутілого Дельта Банку Миколі Лагуну в ухиленні від сплати 33 млн грн податків.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

За даними слідства, в лютому 2015 року на рахунок Лагуна надійшли понад 153 млн грн оплати за купівлю іменних акцій банку від юридичної особи-нерезидента. Отримавши дохід, Лагун мав у період з січня по травень 2016 року сплатити податок на доходи фізичних осіб та військовий збір з цієї суми, однак цього не зробив.

Лагуну повідомили про підозру в ухиленні від сплати податків (ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу).

У березні 2015 року через проблеми з ліквідністю Національний банк відніс Дельта Банк до категорії неплатоспроможних. У жовтні того ж року НБУ ухвалив рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку.

Станом на початок 2020 року Дельта Банк заборгував Фонду гарантування вкладів 9 млрд грн, а Нацбанку за видане рефінансування — близько 5 млрд.

Сам Лагун, за даними ЗМІ, є фігурантом кримінального провадження про спробу незаконного заволодіння земельною ділянкою Іллічівського зернового порту.

  • 23 грудня 2019 року колишній очільниці ради директорів Дельта Банку Олені Поповій, заступнику начальника департаменту корпоративного бізнесу банку, а також директору однієї з компаній повідомили про підозру у розкраданні 4,4 млрд гривень.