У селі на Харківщині сталися сутички між місцевими та ромами. Поліції довелося евакуювати останніх

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
У селі на Харківщині сталися сутички між місцевими та ромами. Поліції довелося евакуювати останніх

Пресслужба Нацполіції Харківської області

У селі Андріївка в Харківській області поліції довелося евакуювати сім’ї ромів через сутички із місцевими. Ті вийшли на акцію протесту і вимагали виселити ромів із населеного пункту.

Про це пише пресслужба поліції Харківської області.

«На сьогодні жителями Андріївки Балаклійського району було призначено мирну акцію з метою висловлення невдоволення діями ромських родин, що мешкають на території району. Біля домів ромів наразі зібралося близько 500 місцевих жителів. Мирна акція переросла у зіткнення. Відразу по тривозі було піднято особовий склад районної поліції, які евакуювали ромські родини з епіцентру конфлікту», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що внаслідок сутичок ніхто не постраждав. У село ж приїхали близько 80 поліцейських, серед яких є і бійці спецпризначення.

Водночас видання «Суспільне» повідомляє, що місцеві жителі намагалися прорватися на подвір’я будинку, де проживають роми. Вони закидали їх яйцями та камінням.

Причиною протестів стала бійка у селі 19 серпня. За словами місцевих, одного із хлопців побила група із 20—25 людей.

  • 23 червня 2019 року у Львові група молодиків напала на ромський табір. Молодики у масках і з ножами нагрянули посеред ночі, громили намети та ранили людей. Унаслідок нападу одна людина загинула, ще троє дістали поранення. Поліція затримала 12 нападників.
  • 21 квітня мер Івано-Франківська Руслан Марцінків доручив поліції вивезти з міста людей ромської національності до Закарпатської області. Це питання він порушив на щотижневій оперативній нараді та дорікнув поліції, що вона не впоралася із завданням. Поліція відкрила провадження через заклики мера Івано-Франківська вивезти з міста ромів.