ДТП в Сирії: Пентагон звинуватив російських військових у агресії

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У звʼязку з недавнім зіткненням американської та російської бронетехніки на сході Сирії Пентагон звинуватив російських військових у навмисній провокації та агресивній поведінці, що призвело до поранення чотирьох військових США.

Прессекретар Пентагону Джонатан Хоффман звинуватив росіян у порушенні домовленостей з США, пише CNN.

«Російські сили порушили наші домовленості про вирішення конфліктів у Сирії і поранили військовослужбовців США своєю навмисно провокаційною і агресивною поведінкою. Ми повідомили росіянам, що їх поведінка була небезпечною і неприйнятною. Ми очікуємо повернення до професійного вирішення конфліктів в Сирії і залишаємо за собою право захищати наші сили щоразу, коли їм загрожуватиме небезпека», — сказав Хоффман.

Що сталося?

Телеканал CNN і агентство Reuters повідомили, що на початку цього тижня на північному сході Сирії в провінції Хасака постраждали четверо американських солдатів. В їхній бронеавтомобіль врізався російський бронетранспортер.

На відеозаписах видно, як група російських військових на вертольотах і бронемашинах переслідує групу з кількох машин з американськими прапорами. В якийсь момент російські бронемашини випереджають американців і блокують їм дорогу.

Керівник пресслужби Ради національної безпеки при Білому домі Джон Еліот заявив, що аварію спровокували російські військові. Елліот сказав, що після ДТП патруль коаліції залишив район.

«Коаліція і Сполучені Штати не прагнуть до ескалації за участі будь-яких національних збройних сил, але сили США завжди зберігають за собою невідʼємне право і обовʼязок захищатися від ворожих дій», — зазначив він.