У Сирії четверо американських військових отримали поранення через «інцидент з російськими військами»

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
У Сирії четверо американських військових отримали поранення через «інцидент з російськими військами»

Кілька американських військовослужбовців отримали поранення під час «зіткнення» з російськими військами в Сирії.

Про це повідомляє агентство Reuters із посиланням на свої джерела серед американських посадовців.

Один з чиновників розповів, що американські солдати отримали поранення внаслідок ДТП, а не перестрілки. Інцидент стався на початку цього тижня на північному сході Сирії. У Пентагоні та Центральному командуванні Збройних сил США, яке курує американські війська в регіоні, відмовилися від коментарів.

Згодом агенція Associated Press з посиланням на власні джерела повідомила, що четверо американських солдатів зазнали поранень внаслідок бокового зіткнення, влаштованого російськими бойовими машинами. Один зі співрозмовників агентства уточнив, що інцидент стався у тому районі, де зазвичай російські війська не присутні.

При цьому у соцмережах було опубліковане відео, на якому нібито група російських військових на вертольотах, БТР і бронемашинах переслідує групу з кількох бронемашин з американськими прапорами. В якийсь момент російські бронемашини випереджають американців і блокують їм дорогу.

  • 18 серпня у сирійській провінції Дейр-ез-Зор, за 15 км від однойменного міста на вибуховому пристрої підірвалася колона російських військових, унаслідок чого загинув військовий радник (генерал-майор), а троє бійців отримали різні поранення.