ДТП в Сирії: Росія звинуватила військових США у спробі заблокувати російський патруль

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Міноборони Росії звинуватило військових США в порушенні двосторонніх домовленостей, що і спровокувало зіткнення російських і американських броньовиків в Сирії. Росія стверджує, що американці самі спровокували ДТП і навмисно намагалися перед цим блокувати російську колону.

Про це повідомляє Інтерфакс.

«Не дивлячись на це, в порушення наявних домовленостей військовослужбовці збройних сил США здійснили спробу блокування російського патруля. У відповідь на це військовою поліцією ВС РФ були вжиті необхідні заходи щодо запобігання інциденту і подальшого виконання поставленого завдання», — заявили у відомстві.

Інцидент вже обговорили по телефону начальники генштабів Валерій Герасимов та Марк Міллі.

Що сталося?

Телеканал CNN і агентство Reuters повідомили, що на початку цього тижня на північному сході Сирії в провінції Хасака постраждали четверо американських солдатів. В їхній бронеавтомобіль врізався російський бронетранспортер.

На відеозаписах видно, як група російських військових на вертольотах і бронемашинах переслідує групу з кількох машин з американськими прапорами. В якийсь момент російські бронемашини випереджають американців і блокують їм дорогу.

Керівник пресслужби Ради національної безпеки при Білому домі Джон Еліот заявив, що аварію спровокували російські військові. Елліот сказав, що після ДТП патруль коаліції залишив район.

«Коаліція і Сполучені Штати не прагнуть до ескалації за участю будь-яких національних збройних сил, але сили США завжди зберігають за собою невідʼємне право і обовʼязок захищатися від ворожих дій», — зазначив він.