МВС Росії на сьомий день після отруєння Навального розпочало перевірку. Заявляє, що «сильнодіючих речовин не виявлено»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
МВС Росії на сьомий день після отруєння Навального розпочало перевірку. Заявляє, що «сильнодіючих речовин не виявлено»

MItya Aleshkovskiy / Wikimedia

У Росії транспортна поліція розпочала дослідчу перевірку у звʼязку з госпіталізацією опозиційного політика Олексія Навального 20 серпня в Омську — через сім днів після його отруєння. Про це повідомили у пресслужбі Міністерства внутрішніх справ Росії.

У заяві поліції зазначають, що під час перевірки оглянули готельний номер, в якому проживав політик, місця за маршрутом його пересування та проаналізували дані з камер відеоспостереження. Також вилучили «понад 100 предметів, які можуть мати доказове значення».

У заяві підкреслюють, що наразі сильнодіючих чи наркотичних речовин «не виявлено». Триває понад 20 криміналістичних досліджень.

Раніше речник Путіна Дмитро Пєсков заявив, що Кремль поки не бачить приводу починати кримінальне розслідування обставин отруєння Навального.

  • Уранці 20 серпня стало відомо, що Навальний потрапив у реанімацію з ознаками сильного отруєння. Він повертався літаком з Томська до Москви, але під час польоту йому стало зле. Літак екстрено посадили в Омську.
  • 21 серпня омські лікарі назвали основний діагноз — порушення обміну речовин і падіння рівня цукру у крові.
  • 22 серпня Навального доставили до Німеччини, у лікарню «Шаріте». 24 серпня шпиталь підтвердив, що політика отруїли інгібіторами холінестерази — речовинами, які призупиняють або уповільнюють передачу нервового сигналу від мозку до органів. Наразі конкретну речовину не встановили, триває аналіз.
  • Навальний досі перебуває у штучній комі. Лікарі оцінюють його стан як важкий, але серйозної загрози життю немає.