Католицька церква у Білорусі обурилася діями ОМОН. Силовики закрили активістів у костелі в центрі Мінська

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Генеральний вікарій Мінсько-Могилевської єпархії католицької церкви у Білорусі Юрій Кособуцький висловив протест через дії ОМОН напередодні, коли силовики закрили протестувальників у Червоному костелі в центрі Мінська.

Про це пише TUT.by.

Напередодні, під час чергової акції ОМОН почав розгін активістів. Кілька десятків з них ховалися від дощу у костелі, а силовики вирішили заблокувати входи і виходи разом із вірянами, які молилися в цей момент. Випускати людей із костелу почали лише через 40 хвилин.

«Блокування входу і виходу людей суперечить гарантованому Конституцією праву громадян на свободу совісті та віросповідання, ображає почуття вірян і виходить за рамки законів людських і божих», — зазначив єпископ Кособуцький.

Священники католицької церкви сподіваються, що правоохоронні органи Білорусі більше не вдаватимуться до таких дій на території святинь.

  • У Білорусі з 9 серпня тривають протести проти переобрання президентом Олександра Лукашенка. Люди вимагають перевиборів, звільнення всіх політичних вʼязнів, покарання для силовиків і, найголовніше, відставки Лукашенка.