У Мінську силовики почали розганяти протестувальників. Частину з них замикали в костелі

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
У Мінську силовики почали розганяти протестувальників. Частину з них замикали в костелі

Natalia Fedosenko / Contributor

У Мінську міліція разом з ОМОНом почали розгін протестувальників у центрі міста.

Про це пише TUT.by.

На площі Незалежності, поруч з Червоним костелом зібралися понад півтори тисячі людей. На місці також були присутні співробітники міліції, які закликали мітингувальників розійтися. Присутні не порушували порядок і висловлювалися про те, що відбувається, використовуючи вільний мікрофон.

Близько 20:30 на площі Незалежності зʼявився ОМОН, а міліція заперла частину людей у Червоному костелі. На самій площі почалися затримання — ОМОН взяв у кільце близько 20 людей і нікуди їх не випускає.

Також повідомляється, що рух на площі Незалежності перекрито, не пропускають навіть громадський транспорт. «Автобуцегарні їдуть прямо по пішохідній частині площі Незалежності, біля Червоного костелу», — пише видання.

Приблизно о 21:15 ОМОНівці залишили площу, а людей випустили з костелу. На площі Незалежності залишилися лише кілька осіб.

  • У Білорусі з 9 серпня тривають протести проти переобрання президентом Олександра Лукашенка. Люди вимагають перевиборів, звільнення всіх політичних вʼязнів, покарання для силовиків і, найголовніше, відставки Лукашенка.
  • Напередодні в Мінську міліція затримала кількох учасників акції протесту, що проходила на площі Незалежності, а у Гродні застосувала проти мітингувальників сльозогінний газ.