Протести у Білорусі: у Мінську міліція затримала кількох людей, у Гродні ОМОН застосував сльозогінний газ

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Протести у Білорусі: у Мінську міліція затримала кількох людей, у Гродні ОМОН застосував сльозогінний газ

Радыё Свабода

У Мінську міліція затримала кількох учасників акції протесту, що проходила на площі Незалежності.

Про це повідомляє TUT.by.

На площі міліціонери затримали кілька людей, в тому числі тих, хто був на акції з біло-червоно-білими прапорами. Також, за словами очевидців, людей затримували у дворах житлових будинків.

Як повідомляє російське агентство РИА Новости, міське управління міліції Мінська підтвердило затримання людей біля площі Незалежності. Точна кількість затриманих не повідомляється.

Увечері 25 серпня на площі Незалежності відбулася акція протесту, в якій брали участь близько пʼяти тисяч осіб. Одночасно з нею, недалеко від площі Незалежності, відбувся мітинг прихильників Олександра Лукашенка, який зібрав тисячу учасників.

Як повідомляє телеканал «Белсат», у Гродні відбувся мітинг біля будівлі управління міліції після затримання 28 співробітників «Гродно Азоту». Протестувальники вимагали звільнити затриманих. В результаті затриманих відпустили.

Коли учасники акції почали розходитися, їх почали затримувати люди в штатському. Після цього почалася бійка, під час якої омонівці застосували сльозогінний газ.

  • У Білорусі з 9 серпня тривають протести проти переобрання президентом Олександра Лукашенка. Люди вимагають перевиборів, звільнення всіх політичних вʼязнів, покарання для силовиків і, найголовніше, відставки Лукашенка.