Путін розповів премʼєру Італії, що зацікавлений у розслідуванні отруєння Навального

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Путін розповів премʼєру Італії, що зацікавлений у розслідуванні отруєння Навального

Sasha Mordovets / Getty Images

Президент РФ Володимир Путін у розмові з премʼєр-міністром Італії Джузеппе Конте згадав отруєного опозиційного політика Олексія Навального. Про це повідомляє пресслужба Кремля.

«З російського боку була підкреслена неприпустимість скоростиглих і необґрунтованих звинувачень і зацікавленість у ретельному й обʼєктивному розслідуванні всіх обставин події», — повідомили у Путіна.

Видання Meduza зазначає, що Путін ніколи не називає Навального на імʼя. Також це перший випадок, коли президент Росії згадує опозиціонера під час розмов із політиками.

  • Уранці 20 серпня стало відомо, що Навальний потрапив у реанімацію з ознаками сильного отруєння. Він повертався літаком з Томська до Москви, але під час польоту йому стало зле. Літак екстрено посадили в Омську.
  • У Навального припускають, що йому підсипали отруту в чай — це єдине, що він пив уранці. 21 серпня в лікарні назвали основний діагноз — порушення обміну речовин і падіння рівня цукру у крові.
  • 22 серпня Навального доставили до Німеччини, у лікарню «Шаріте». 24 серпня шпиталь підтвердив, що політика отруїли інгібіторами холінестерази — речовинами, які призупиняють або уповільнюють передачу нервового сигналу від мозку до органів. Наразі конкретну речовину не встановили, триває аналіз.