Головний лікар Омської лікарні просить колег із «Шаріте» надати докази, що Навального отруїли

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Головний лікар Омської міської клінічної лікарні № 1, де майже дві доби перебував російський опозиціонер Олексій Навальний, написав листа медикам з німецької клініки «Шаріте» із проханням надати дані, на підставі яких вони зробили висновок про отруєння політика.

Лист у Telegram-каналі опублікував російський пропагандист Євген Попов.

У листі йдеться, що Навального привезли в лікарню й підозрювали «інтоксикацію», але цей діагноз не підтвердили лабораторні тести.

«Зниження рівня холінестерази може бути спричинене безліччю причин — як прийомом препаратів, так і ендогенними причинами різного походження», — зазначив головний лікар Олександр Мураховський.

У листі йдеться, що Навальному справді давали протиотруту атропін, але відповідно до інших медичних показань. Мураховський пропонує німецьким колегам обмінятись біологічними зразками, «діючи виключно в інтересах пацієнта».

Зазначимо, що Навальний досі перебуває в штучній комі. Лікарі оцінюють його стан як тяжкий, але серйозної загрози його життю немає. Медики із «Шаріте» припускають, що політика, ймовірно, отруїли інгібіторами холінестерази, які призупиняють або уповільнюють передачу нервового сигналу від мозку до органів.