«Чого ти плачеш, нах*й, герой». Білоруське видання опублікувало відео побиття у автозаку затриманих протестувальників

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Чого ти плачеш, нах*й, герой». Білоруське видання опублікувало відео побиття у автозаку затриманих протестувальників

Наша Ніва

Білоруське видання TUT.by опублікувало відеозапис, зроблений одним із затриманих учасників протестів у міліцейському авто для увʼязнених.

Відео зробив Денис Германов, затриманий в Мінську 10 серпня на проспекті Переможців. Він стояв в «ланцюгу солідарності». Коли зʼявився ОМОН, Германов підняв руки вгору і не чинив опору затриманню.

Під час затримання Германов намагався пояснити силовикам, що повертався додому. Його силоміць затягли до автозаку, де били і ображали з використанням нецензурної лексики.

Під час руху у напрямку слідчого ізолятора на Окрестина автозак зробив зупинку. Під час неї до нього стали вантажити нових затриманих. Судячи з відео, через невеликі габарити автомобіля людей просто укладали один на одного.

Германов розповів, що перед ізолятором встиг дістати з камери батарейку і сховав її, а камеру, разом з речами, здав. Його засудили до 12 діб арешту і після виходу з увʼязнення, він здивувався, коли разом з речами йому повернули камеру, на якій зберігся запис.

  • У Білорусі з 9 серпня тривають протести проти переобрання президентом Олександра Лукашенка. Люди вимагають перевиборів, звільнення всіх політичних вʼязнів, покарання для силовиків і, найголовніше, відставки Лукашенка.
  • Генпрокуратура Білорусі створила міжвідомчу комісію, щоб перевірити заяви про побиття протестувальників силовиками після затримання.