«Опора»: ДСНС почала перевірку через розклеювання пожежними реклами «Слуги народу»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Головному управлінні Держслужби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) Миколаївської області почали перевірку щодо зловживання службовим становищем рятувальниками, які напередодні розклеювали на білборді рекламу партії «Слуга народу».

Про це повідомляє громадська організація «Опора» з посиланням на відповідь ДСНС.

«За правилами етичної поведінки [...] працівникам ДСНС заборонено використовувати своє службове становище в політичних цілях, у тому числі для залучення інших осіб до участі в передвиборчій агітації», — заявили в «Опорі».

В. о. начальника управління у області Микола Панасенко заявив, що службове розслідування встановить причини і обставини цього випадку. Він пообіцяв повідомити про підсумки перевірки.

Що сталося?

20 серпня в селищі Казанка (Миколаївська область) пожежники 17-ї рятувальної частини розклеювали агітаційну рекламу «Слуги народу» до місцевих виборів. Пожежники використовували службовий автомобіль з драбиною.

Згодом на ситуацію відреагував народний депутат Ігор Негулевський, обраний по 130-му округу від СН. Він заявив, що не вважає дії пожежників порушенням. За його словами, у віддалених райцентрах для пожежників це один із способів заробітку.