КВУ звинуватив Зеленського в агітації за «Слугу народу». Президент дав розмиту відповідь

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Комітет виборців України (КВУ) заявив, що президент Володимир Зеленський використовує службові поїздки в регіони для агітації за партію «Слуга народу».

У КВУ заявили, що агітація мала місце 19 і 20 серпня в Запорізькій і Херсонській областях, та опублікували фото президента з банером СН «Зе! Місцеві», який приурочений до місцевих виборів. Зокрема, у Запоріжжі за участю Зеленського відбулася презентація регіональної команди партії та кандидата в мери від СН Віталія Тишечка.

КВУ розцінює таку ситуацію як політичну корупцію і зловживання адмінресурсом. «Фінансування робочих поїздок президента здійснюється за бюджетні кошти, такі дії можна розцінювати як прояв прихованої агітації за кошти платників податків», — зазначено в заяві.

У коментарі «Радіо Свобода» Зеленський відповів розмито, не давши чіткої відповіді та згадавши екслідера держави Петра Порошенка.

«Я працюю на державу Україна. Я сьогодні приїхав, ми вирішили багато питань. Я не знаю, до чого тут символіка до мосту, який не робили. Хай комітет побудує цей міст замість мене. Хай після цього комітет запитає в колишнього президента, якого вони всі дуже люблять, чому завод «Палада» за 5 чи 10 років не отримав жодного контракту», — сказав президент.