«Крок за кроком»: Зеленський просить у ЄС чіткий план дій для отримання Україною членства

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
«Крок за кроком»: Зеленський просить у ЄС чіткий план дій для отримання Україною членства

Пресслужба Офісу президента України

Президент Володимир Зеленський закликав лідерів ЄС оголосити чіткі умови для вступу України до складу Європейського Союзу.

Про це він розповів в інтерв’ю Euronews, пише пресслужба Офісу президента.

«Я вважаю, що для українців дуже важлива зрозуміла позиція Європи щодо України. І я ставив питання багатьом лідерам Європи: «Ви повинні відповісти українцям, що ви хочете, щоб українці зробили крок за кроком, щоб стати членами ЄС», — сказав Зеленський.

Він зазначив, що після отримання такого чіткого плану дій одразу стане зрозуміло, що саме має робити Україна і скільки на це піде часу. Водночас Зеленський наголосив, що рішення про вступ до ЄС будуть ухвалювати самі українці.

«Мені здається, нам просто потрібно зробити таку країну, яку дуже хоче Європа. А вирішувати все-таки має Україна», — пояснив президент.

Зеленський також подякував країнам Європи за їхню підтримку та допомогу, зокрема і за санкції проти Росії через її агресію, незважаючи на те, що «не всі країни хочуть бачити Україну в складі ЄС».

  • Президент Володимир Зеленський під час онлайн-саміту між лідерами країн-членів ЄС та «Східного партнерства» заявив, що Україна вимагає повноправного членства в Євросоюзі.
  • 15 травня Європейський парламент проголосував за виділення Україні €1,2 мільярда позики для подолання економічних та соціальних наслідків пандемії коронавірусу.