Іспанія залучить армію до боротьби з коронавірусом

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Іспанія залучить армію до боротьби з коронавірусом

SOPA Images / Getty Images

Іспанія залучить армію, щоб допомогти регіонам впоратися з новим спалахом коронавірусу. Про це заявив премʼєр-міністр країни Педро Санчес, повідомляє Barron`s.

Уряд країни надасть дві тисяч солдатів, які допоможуть відстежувати хворих та їхні контакти — таким чином вони зможуть стримати зростання кількості нових хворих.

Санчес також попросив людей завантажити додаток RadarCovid, щоб полегшити роботу з відстеження випадків зараження і контактів хворих.

Хоча зростання числа нових випадків коронавірусу в Іспанії «викликає занепокоєння», ситуація «далека від ситуації в середині березня».

Премʼєр також оголосив, що влада регіонів може звернутися до центрального уряду з проханням ввести надзвичайний стан, який дозволить обмежити пересування людей в частині регіону або на всій його території.

Нагадаємо, уряд Іспанії оголосив загальнонаціональний надзвичайний стан у середині березня, що дозволило ввести один із найсуворіших карантинів у світі. Скасували надзвичайний стан тільки 21 червня, тоді ж відкрили кордони для країн ЄС.

Відтоді як Іспанія скасувала ізоляцію, число інфекцій різко зросло, але рівень смертності набагато нижчий, ніж під час піку епідемії. Проте 14 серпня влада вирішила посилити карантин й заборонила проводити дискотеки та розпивати алкогольні напої просто неба.

У країні зареєстровано понад 400 тисяч підтверджених випадків COVID-19 — це найвищий показник у Західній Європі й один з найвищих на континенті. В Іспанії загинули близько 29 тисяч осіб, що є одним з найвищих показників у світі.