Бавовна, поліпропілен та поліестер. ВООЗ випустила рекомендації з виготовлення масок

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Бавовна, поліпропілен та поліестер. ВООЗ випустила рекомендації з виготовлення масок

Louis Vuitton / Instagram

Всесвітня організація охорони здоровʼя випустила нові вказівки щодо немедичних тканинних масок.

Про це пише Deutsche Welle.

Вони повинні складатися щонайменше з трьох шарів різного матеріалу. Внутрішній шар має виготовлятися з матеріалу, який поглинає вологу, як-от бавовна, середній шар — який виконує функції фільтру — з такого матеріалу, як поліпропілен. Зовнішній шар має бути водостійким матеріалом, як-от поліестер.

Також організація змінила власні поради щодо носіння масок на тлі пандемії коронавірусу. «Зважаючи на нові факти, ВООЗ радить урядам заохочувати широку громадськість носити маски там, де поширена передача вірусу і складно дотримуватися фізичного дистанціювання», — заявив генеральний директор організації Тедрос Адханом Гебреєсус.

ВООЗ також радить носити медичні маски особам, старшим за 60 років або людям з групи ризику у ситуаціях, де неможливо дотримуватися дистанції. Зокрема, це стосується громад, де зафіксовані спалахи інфікування.

В організації також наголосили, що лише носіння масок не захистить від COVID-19. Гендиректор ВООЗ підкреслив, що необхідно також дотримуватися фізичної дистанції та норм гігієни. А маски є лише однією частиною стратегії протидії вірусу і не повинні викликати у людей хибне почуття безпеки.

  • За даними сервісу Worldometer, у світі більше ніж 6,7 мільйона людей заразилися коронавірусом. Інфекцію подолали більше ніж 3,2 мільйона, від ускладнень після інфекції померли майже 400 тисяч осіб.
  • Епіцентром залишається США — там майже 2 мільйони хворих. На другому місці — Бразилія, де захворіли 615 870 людей. Там за добу 4 червня зафіксували 1 473 смерті від коронавірусу, кількість летальних випадків сягнула 34 021. За кількістю жертв ця країна обігнала Італію.
  • Напередодні ВООЗ заявила, що пандемія не закінчиться, допоки коронавірус не зникне.