У Південній Кореї черговий спалах коронавірусу, пов’язаний з діяльністю церкви

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
У Південній Кореї черговий спалах коронавірусу, пов’язаний з діяльністю церкви

Mt King / YouTube

У Південній Кореї посилили карантинні обмеження через новий спалах коронавірусу, пов’язаний з діяльністю церкви у столиці. Понад 300 вірян виявились інфікованими, ще сотні послідовників церкви розшукують, щоб протестувати на коронавірус. Тим часом лідер церкви зібрав мітинг і пообіцяв, що всі хворі вилікуються, якщо візьмуть у ньому участь.

Про це повідомляє BBC.

Наразі відомо про 312 випадків зараження серед вірян церкви Саранг. З 4 тисяч послідовників на карантин помістили 3,4 тисячі. Міністерство охорони здоров’я розкритикувало діяльність церкви, оскільки вона не надала точного списку своїх парафіян, що ускладнило роботу з відслідковування контактів.

Протестантська церква Саранг накликала на себе озлоблення з боку громадськості — петицію про необхідність арешту її лідера на ім’я Рев Юн Кван Гун підписали 200 тисяч людей.

Президент Кореї Мун Жче Ін заявив, що цей спалах — найбільший виклик коронавірусу після останнього випадку масового зараження в іншій протестантській церкві — Сінчонджі. Лідера релігійного руху Лі Ман Гі нещодавно заарештували за підозрою у приховуванні інформації про вірян, які збиралися на служби всепереч карантину.

Наразі обидві церкви вважають запити Міністерства охорони здоров’я репресіями і старанно приховують інформацію про своїх парафіян.

Що це за церква?

Про релігійну громаду Саранг у Сеулі відомо небагато — це пресвітеріанська церква, заснована в 1978 році, що сьогодні налічує до 80 тисяч вірян.

Значно більше інформації про її лідера — 63-річний консервативний пастор Рев Юн Гван Гун протягом багатьох років був палким критиком уряду і проводив протестні марші. В останні вихідні він порушив самоізоляцію і долучився до чергового маршу.

Президент Кореї звернувся до вірян церкви Саранг і назвав їхні дії на марші «непробачним актом, який загрожує життю людей». Лідер релігійного руху на початку пандемії запевняв своїх послідовників у тому, що померти від хвороби — «патріотично», і що хворі вилікуються, якщо братимуть участь у марші.

Цього року пастора звинуватили в наклепі — він назвав президента шпигуном КНДР. Наразі столичні власті збираються покарати релігійного лідера за порушення самоізоляції та протиепідемічних правил.

Наразі в Південній Кореї заборонено збиратися групами понад 50 осіб у приміщенні та більш ніж 100 осіб на відкритому повітрі. Нещодавно корейські заходи боротьби з інфекцією, що включали агресивне відслідковування контактів, вважали «історією успіху».

Зараз у країні зафіксовано понад 15 тисяч випадків коронавірусу, 305 осіб померли від ускладнень хвороби.

  • У Кореї оголосили про другу хвилю пандемії коронавірусу, яка розпочалась у перші травневі вихідні, коли уряд послабив карантинні обмеження і громадяни попрямували до клубів і барів. Влада столичного регіону, де спостерігається найбільше випадків інфікування, переконана, що ситуація може погіршитися, якщо не вжити заходів.