Острів Балі залишається закритим для туристів до кінця 2020 року

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Острів Балі залишається закритим для туристів до кінця 2020 року

felfin05 evin / Unsplash

Індонезійський острів Балі буде закритий для іноземних туристів до кінця 2020 року через побоювання з приводу коронавірусу. Про це повідомляє BBC.

Раніше влада острова заявляла, що іноземні гості зможуть повернутись на острів у вересні, але скасували це рішення через спалах COVID-19 в Індонезії.

«Ситуація в Індонезії не сприяє тому, щоб іноземні туристи могли відвідувати країну, зокрема Балі», — сказав губернатор острова Вайан Костер. У заяві не уточнюється, коли Балі знову відкриється для іноземних мандрівників, але зазначено, що Індонезія не прийматиме іноземних туристів «до кінця 2020 року».

Губернатор сказав, що відкриття острову потребує «обережності» та ретельної підготовки, оскільки «невдача» може призвести до летальних наслідків.

Цей крок уряду викликав занепокоєння щодо того, як відсутність туризму вплине на економіку країни, адже щороку острів відвідують мільйон іноземних туристів.

Станом на 24 серпня на Балі зареєстрували 4 576 випадків зараження коронавірусом і 52 смерті. Водночас влада Індонезії повідомила про понад 155 тисяч випадків зараження COVID-19 у всій країні та 6 579 смертей від нього. У країні найбільший показник смертності в Південно-Східній Азії. Експерти вважають, що якби робили більше тестів, реальні цифри були б набагато більшими.

Нагадаємо, що Мальдіви відкриті для іноземних туристів із 15 липня. Для вʼїзду в країну не потрібен тест на коронавірус або самоізоляція. До поїздки потрібно буде лише підтвердити бронювання в готелі, на круїзному кораблі або на курорті, який зареєстрований в Міністерстві туризму Мальдівської Республіки.

  • Рада ЄС оновила список країн, громадянам яких дозволений вʼїзд до Євросоюзу у звʼязку зі сприятливою епідемічною ситуацією на їхній території. України у списку знову немає.